Wereld

Nieuwe ronde STAP-budget van start, alleen voor erkende opleidingen

Om te voorkomen dat overheidsgeld wordt gebruikt voor snoepreisjes of opleidingen van te slechte kwaliteit, is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid al sinds februari bezig met het aanscherpen van de regels.

Alleen erkende opleidingen

In deze ronde is alleen nog budget aan te vragen voor OCW-erkende opleidingen en cursussen, wat volgens een woordvoerder van het ministerie zoveel betekent als dat het opleidingsbudget alleen nog kan worden besteed bij officiële opleidingsinstituten. “Wijncursussen enzo kunnen niet meer.”

“We perken het aantal mogelijkheden steeds iets verder in, ook nu weer”, zegt de woordvoerder. Of dit de laatste inperking is of dat er in november nog strenger wordt geselecteerd, kon de woordvoerder niet zeggen.

Een ander verschil met voorgaande rondes is dat er dit keer dus ‘maar’ 10 miljoen euro beschikbaar is. In eerdere rondes was dat bedrag een stuk groter. Zo was er in mei 34 miljoen euro beschikbaar. Op 15 november zal er net als nu 10 miljoen euro worden uitgetrokken.

Budget 2023

Dat is een beslissing die al eerder werd genomen en die losstaat van de aanscherping van het aantal opleidingen en cursussen, zegt de woordvoerder. Het is simpelweg hoe het beschikbare budget van 170 miljoen euro voor 2023 is verdeeld.

In november volgt de laatste ronde voor de aanvraag van het STAP-budget, dat zo populair is dat de pot elke keer weer binnen een paar uur leeg is. Het kabinet heeft besloten dat de subsidieregeling per 2024 stopt.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button