Wereld

Oekraïense gediskwalificeerd na weigeren hand schudden met Russische tegenstander

De adviseur van de Oekraïense president Zelensky, Mykhailo Podolyak, heeft verontwaardigd gereageerd op de diskwalificatie.

“De beslissing van de Internationale Schermfederatie om de legendarische Oekraïense schermster in diskrediet te brengen, omdat zij weigerde de hand van een Russische atleet te schudden, is de manifestatie van een totaal gebrek aan empathie, het verkeerd begrijpen van de emotionele context en is absoluut beschamend“, zei Podolyak op sociale media.

Verandering beleid

Het Oekraïense ministerie van sport besloot eerder dat Oekraïense atleten vanaf nu niet meer mogen sporten tegen tegenstanders die ‘de Russische Federatie of Belarus vertegenwoordigen’. Sinds de Russische invasie in Oekraïne vorig jaar was het beleid dat ze het ook niet mochten opnemen tegen Russen en Belarussen die onder een neutrale vlag uitkwamen. Dat mag nu dus wel weer.

Oekraïense tennissers hebben wel gespeeld tegen Russen en Belarussen, maar zij speelden als individuen en vertegenwoordigden niet hun land. Smirnova stond in Milaan als ‘neutrale’ sporter tegenover Charlan.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button