Wereld

Oranje blijft op cricketveld trainen: andere locaties voldoen niet

Hoewel het “niet ideaal” is, blijven de voetbalsters van Oranje voorlopig op het cricketveld in de Nieuw-Zeelandse kustplaats Tauranga trainen. “Er zijn zes andere locaties in de buurt bekeken, maar deze voldoen allemaal niet aan de vereisten”, zegt een KNVB-woordvoerster donderdag na een besloten training van de voetbalsters. In het trainingsveld ligt een harde plaat.

Bondscoach Andries Jonker noemde de situatie op het veld bij het basiskamp van de voetbalsters woensdag “gevaarlijk”. “Of we moeten eromheen gaan voetballen, of er komt een ander veld”, zei hij. Het Bay Oval-cricketveld leek in eerste instantie “fantastisch”, maar toen er eenmaal op gevoetbald werd bleek de harde ondergrond bij de middenlijn volgens aanvoerster Sherida Spitse “heel vervelend”.

In Nieuw-Zeeland zijn de sporten rugby en cricket populair, maar voetbalvelden zijn er minder te vinden. In Tauranga, waar ruim 130.000 mensen wonen, is wel een voetbalstadion met zo’n 20.000 zitplaatsen. “Maar ik weet niet of de plaatselijke voetbalclub alle faciliteiten heeft”, zei Jonker woensdag al.

Oranje traint nog twee keer in Tauranga voordat het zaterdag naar de zuidelijk gelegen stad Dunedin vliegt. Daar staat zondag om 09.30 uur (Nederlandse tijd) de eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Portugal op het programma.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button