Wereld

Oranje-internationals Simons en Malen trefzeker in Bundesliga

Oranje-internationals Xavi Simons en Donyell Malen hebben zaterdag allebei gescoord in de Bundesliga. Simons opende in de thuiswedstrijd van RB Leipzig tegen FC Augsburg al in de 6e minuut de score met zijn hoofd. Leipzig won met 3-0. Malen hielp Dortmund in het uitduel met SC Freiburg na een uur spelen aan de gelijkmaker en zag zijn elftal in de slotfase winnen: 2-4.

Simons en Malen waren zondag basisspelers in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje bij Ierland: 1-2. Wout Weghorst, die in Dublin als invaller het winnende doelpunt maakte, won met Hoffenheim bij 1. FC Köln: 1-3. Weghorst werd in de 58e minuut gewisseld. De eindstand was toen al bereikt. Weghorst scoorde niet.

Leipzig steeg dankzij de zege naar de derde plek en heeft 1 punt minder dan Bayer Leverkusen en Bayern München, die vrijdag met 2-2 gelijkspeelden. Simons maakte niet alleen een doelpunt, de oud-PSV’er was ook de aangever bij de 2-0 van voormalig Vitesse-voetballer Loïs Openda. De derde treffer kwam in de 27e minuut op naam van David Raum. Simons ging in de 76e minuut naar de kant.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button