Wereld

Oranje traint dag na plaatsing voor EK in Faro

Het Nederlands elftal is in Faro de voorbereiding begonnen op de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar van dinsdag. Oranje verzekerde zich zaterdag met een zege van 1-0 op Ierland al van deelname aan het eindtoernooi van volgend jaar zomer in Duitsland. Alle 22 spelers uit de selectie zijn meegereisd naar Portugal.

De wedstrijd tegen Gibraltar staat vooral in het teken van zoveel mogelijk doelpunten maken. Dat gaat Oranje in deze kwalificatiereeks niet zo eenvoudig af. Tegen Ierland liet het elftal van bondscoach Ronald Koeman na rust veel kansen onbenut. Gibraltar, dat zaterdag met 14-0 van Frankrijk verloor, lijkt voor de aanvallers de ideale tegenstander om aan het zelfvertrouwen te werken.

Zoals gebruikelijk de dag na een wedstrijd, trainde Oranje met de reserves en de spelers die tegen Ierland invielen. De basisspelers deden het rustig aan. Denzel Dumfries, die tegen de Ieren zijn vijftigste interland speelde, verscheen helemaal niet op het veld. De rechtervleugelverdediger trainde op de hometrainer.

Nederland speelt tegen Gibraltar in Portugal omdat het Victoria Stadium, het nationale en enige stadion van Gibraltar, wordt verbouwd.

Oranje traint maandagmiddag nog een keer. Daarna geeft Koeman een persconferentie en zal hij mogelijk vertellen of hij vasthoudt aan zijn ploeg die tegen Ierland speelde of dat hij nu anderen een kans wil geven. Verdediger Jorrel Hato en aanvaller Thijs Dallinga wachten van de spelers van de huidige selectie nog op hun debuut.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button