Wereld

Pijnlijk afscheid nadat de bom barst tussen Martijn en Tamara in B&B Vol Liefde

In een dag tijd is de sfeer omgeslagen. Hoe komt dat toch? “We hebben een lange dag gehad. Het was superwarm en ik had honger”, verklaart Tamara bij het ontbijt. Martijn vindt het allemaal erg ongemakkelijk. “Ik heb gewoon kut geslapen”, vertelt hij onomwonden.

“Wij zijn bij die dierentuin geweest. We komen hierheen, we hebben honger. Dan wordt er gezegd: ‘Ik moet nog van alles doen. Daarachter kan je eten.’ Dan wordt er een deur dichtgeklapt. Maar ik zit hier ook, ik zit hier niet in Heerlen, hè? Ik zit hier in Thailand”, legt Tamara uit. Martijn leidt een druk bestaan en heeft geen tijd om na een dagje uit te dineren met de vrouw die kilometers heeft afgelegd om hem beter te leren kennen. “Ik ben gewoon met m’n bedrijf bezig.”

Martijn vindt het maar niks dat het nu zo gaat. “Ik moet voor mezelf kijken of ik mijn gevoel kan veranderen. Het moet echt indalen.” Hij is benieuwd of Tamara het wel naar haar zin heeft. Als ze aangeeft dat het wel zo is, zegt hij: “Mijn gevoel zegt dat je dat niet hebt. Ik zie je niet stralen.” Er laait een discussie op die hij snel afkapt. “Ik ben er klaar mee”, zegt Martijn terwijl hij wegbeent. 

Martijn is woest. “Ze gaat naar huis. Twaalfbaans snelweg op dit moment in mijn hoofd. Ik moet zeggen dat ik ook steken in mijn hoofd heb. Dat is gewoon boosheid. Ik ben nog het boost, omdat we niet normaal kunnen praten.” Martijn begrijpt niet waarom het misgaat. “Iets klopt er niet. Ik zie aan haar hoofd dat ze ergens mee zit, maar ze zegt het niet. Er zal heel veel aan mij liggen, absoluut. Ik ben niet heilig. Maar ik zie niet de Tamara die ik de eerste tweeënhalve dag heb gezien.” 

Voor deze ellende heeft hij zich niet opgegeven. “Ik ben in Thailand komen wonen om een leuk leven te hebben, waar ik keihard voor moet werken. Dit avontuur ben ik aangegeven, omdat ik het erg leuk vind en omdat ik hoop iemand te ontmoeten. Maar als ik hier opgefokt moet zitten… Dat ga ik niet doen. Ik ben boos en teleurgesteld. Ik keek erg naar Tamara uit en ik kijk er erg naar uit dat ze nu weer weggaat.” 

Tamara is op het strand stoom afblazen. “Ik ben hier niet elke dag. Het is voor mij de eerste keer. Ik hoor alleen maar: ‘Werk en m’n klanten.’ Dat zal allemaal wel, maar jij nodigt die vrouwen uit. Dan heb je ook een verantwoordelijkheid naar die vrouwen toe. Ik denk dat ik beter als klant naar Thailand had kunnen komen. Schijnbaar luistert hij beter naar klanten dan naar mensen die hij zelf uitnodigt.” 

Nog voor Martijn haar kan wegsturen, pakt Tamara haar koffers. Ze vertrekt zonder iets te zeggen. Ze loopt daarbij lángs Martijn die haar, lurkend aan zijn sigaret, geen blik waardig gunt. Tamara kijkt ondanks de omgeslagen sfeer terug op een mooie tijd. 

Martijn is blij dat ze weg is. Dat hij geen afscheid heeft genomen van Tamara maakt hem niet uit. “Op de een of andere manier heeft ze me op m’n gevoel getrapt, ik weet niet waardoor. Het voelt heel slecht. Dus sorry, het is wat het is.” 

Aan zijn goede vriend Martin vertrouwt Martijn toe dat hij een traantje heeft gelaten. “Wat is er gebeurd? Ik heb van van boosheid zitten huilen. Ik ben in lange tijd niet zo boos geweest, maar het is niet uitgepraat. Er viel geen gesprek mee te voeren.” Hij weet niet waar die boosheid vandaan komt en waarom hij zich gekwetst voelt. Martijn vindt het vooral jammer, omdat hij een klik voelde met Tamara. “Het doet me wat.” Toch hoopt hij ooit een gesprek met Tamara te voeren hierover. “Ik had niet verwacht dat dit emotioneel zoveel met me zou doen. Ik dacht dat ik vrij stabiel was, maar het doet toch wel wat met je.” 

Van de laatste dame wil Martijn geen verwachtingen hebben, zolang het maar gezellig is. Hoe dat gaat, zie je in de resterende afleveringen van B&B Vol Liefde. Je ziet het programma elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4. Of kijk de afleveringen alvast bij Videoland. 

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button