Wereld

Portugese voetballers blijven ongeslagen in EK-kwalificatiereeks

De Portugese voetballers hebben ook hun laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. De ploeg, die al zeker was van deelname aan het EK, was in Lissabon met 2-0 te sterk voor IJsland en bleef zonder puntenverlies in groep J.

Bruno Fernandes opende in de 37e minuut de score voor Portugal. In de 66e minuut maakte Ricardo Horta de 2-0. Cristiano Ronaldo scoorde niet en bleef op tien doelpunten staan.

Slowakije plaatste zich eerder deze week als de nummer 2 voor de Europese titelstrijd met een overwinning op de IJslanders (4-2). In de laatste wedstrijd nam de ploeg het op tegen Bosnië en Herzegovina. Ook dit duel wonnen de Slowaken met 2-1 dankzij treffers van oud-Feyenoorder Robert Bozenik en Lubomir Satka. Bozenik scoorde op aangeven van Feyenoord-speler David Hancko. Bosnië en Herzegovina beëindigden het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Renato Gojkovic in de tweede helft.

Luxemburg speelde al na 5 minuten met tien man tegen Liechtenstein na een rode kaart voor Danel Sinani, maar pakte toch de winst. Gerson Rodrigues maakte de enige treffer.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button