Wereld

Publiek kan maandag in Westerkerk afscheid nemen van Erwin Olaf

Dat melden zijn familie en Studio Erwin Olaf in een annonce in de zaterdagkranten. “Edwin was dol op kleurrijke bloemen”, benadrukt zijn familie. Woensdag vindt er een afscheid in besloten kring plaats voor zijn naasten. Over dit samenzijn worden verder geen mededelingen gedaan.

Olaf overleed onverwachts aan complicaties na een longtransplantatie. De fotograaf was wereldwijd succesvol met zijn werk waarin hij naar eigen zeggen ‘diversiteit in al zijn vormen’ vierde. Hij wilde met zijn werk vaak gemarginaliseerde groepen in de samenleving een podium bieden.

Foto’s van Olaf kenmerkten zich door een uitdagende stijl met veel naakt, die in het begin als provocerend werd gezien. Later kreeg de fotograaf vooral erkenning voor zijn werk. De fotograaf had een bijzondere band met het Nederlandse koningshuis. Olaf ontwierp in 2013 de nieuwe Nederlandse euromunten met koning Willem-Alexander, die in dat jaar ingehuldigd werd. Vier jaar later maakte hij ook de officiële portretten van het koninklijke gezin.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button