Wereld

Russell Brand door meerdere vrouwen beschuldigd van verkrachting

Komiek en acteur Russell Brand (48) wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik. Dat zou hebben plaatsgevonden in een periode van zeven jaar. Dat komt naar voren uit een onderzoek van ‘The Sunday Times’, ‘The Times’ en Channel 4 ‘Dispatches’.

Vier vrouwen hebben een melding gemaakt van aanranding tussen 2006 en 2013, onder wie een vrouw die beweert destijds 16 jaar te zijn geweest. Andere vrouwen beschuldigen de acteur en komiek van onder meer fysiek en emotioneel misbruik en seksuele intimidatie. Russell ontkent de aantijgingen en zegt dat zijn relaties vrijwillig waren.

Lees ook:

Russell Brand ontkent op voorhand ernstige beschuldigingen

Russell stelde vrijdag in een video dat hij ‘extreem verontrustende brieven’ heeft gehad van een ‘mainstream mediabedrijf’ en een krant. Hierin zouden ‘zeer ernstige beschuldigingen staan’ waar volgens de acteur niets van waar is. Hij refereert wel aan zijn eigen ‘promiscue gedrag’ in het verleden. “Maar alle relaties die ik had waren wederzijds”, voegt hij daar aan toe.

Bron: ANP/RTL Boulevard

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button