Wereld

Tevreden Slot ziet Feyenoord efficiënt met kansen omspringen

Trainer Arne Slot zag Feyenoord tegen Sjachtar Donetsk (7-1) eindelijk eens zuinig omspringen met de kansen. “We zijn uiterst effectief geweest”, zei hij. “Alle schoten vlogen er zo’n beetje in. Dat moest ook wel een keer, want je kan niet maar kansen blijven missen.”

Slot was verbaasd over de ruime zege van Feyenoord. “Want ik vind Sjachtar een goede ploeg hebben”, stelde hij. “Maar ze krijgen in Oekraïne niet deze tegenstand. En we weten hoe dat komt”, doelde hij op de oorlog met Rusland die veel topspelers deed besluiten te vertrekken.

“Natuurlijk helpt deze zege voor het duel met Ajax”, zei Slot. “Dit geeft veel vertrouwen. Maar dat zelfvertrouwen hadden we wel. Maar ik zie ook dat Ajax onder trainer Heitinga weer het niveau heeft dat het in het begin van het seizoen onder Schreuder ook had. Ajax heeft weer een goede ploeg.” Zondag is de topper in de Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA.

Slot vestigde een clubrecord met een vijftiende Europese zege. Bert van Marwijk en Ernst Happel bleven bij Feyenoord steken op veertien internationale overwinningen “Natuurlijk ben ik trots dat ik bij een club met zo’n grote historie een record heb gepakt”, zei Slot. “Maar Van Marwijk en Happel speelden wel in grotere competities. Wij versloegen vorig seizoen Drita in de voorronden van de Conference League. Maar dat weet over honderd jaar niemand meer als ik dat record nog heb.”

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button