Wereld

Venezuela herovert door criminelen gerunde gevangenis met nachtclub en zwembad

Het Venezolaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zette zo’n 11.000 man in om de controle over deze ‘criminelenhemel’ terug te krijgen.

Gerund door bende

De Tocorón-gevangenis werd jarenlang min of meer gerund door de machtige criminele bende Tren de Aragua. De leider van de bende, Héctor Guerrero Flores, zit er een straf van 17 jaar uit wegens moord en drugshandel. Hij kon vrijelijk het complex in en uit lopen, en dat werd ook aan andere gevangenen toegestaan.

Plaatselijke media zagen bewakers motorfietsen, televisies en magnetrons de gevangenis uit dragen. Buiten de poorten van het complex verzamelden zich veel familieleden van de gevangenen.

Zij woonden in de gevangenis gewoon samen met hun criminele partners. “Ik wacht om te horen waar ze mijn man naartoe brengen. Ik woonde daar, maar ze hebben ons eruit gezet”, vertelde een van hen huilend aan persbureau AFP.

Volgens de autoriteiten worden 6000 gedetineerden naar andere gevangenissen overgebracht.

In een verklaring op X, voorheen Twitter, feliciteerde het Venezolaanse ministerie van Binnenlandse Zaken de agenten met het heroveren van de gevangenis en het ontmantelen van ‘een centrum van samenzwering en misdaad’.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button