Wereld

Wateroverlast door regen in Zuid-Nederland, A2 deels dicht

Het KNMI waarschuwt in die provincies voor noodweer met onweersbuien en mogelijk veel neerslag in korte tijd. Ook is er kans op grote hagelstenen. De waarschuwing geldt tot 16.00 uur vanmiddag.

Straten en kelders ondergelopen

Vooral uit Limburg komen veel meldingen van wateroverlast. Dat wordt onder meer gemeld in Eijsden, Sittard, Voerendaal, Bunde, Urmond, Eygelshoven, Valkenburg, Amstenrade, Brunssum en Geulle. In Maastricht stonden meerdere straten blank. De tunnel aan de Siebenweg en enkele kelders liepen door de regen onder. Op de A2 bij Meerssen werden volgens de ANWB twee rijstroken afgesloten omdat er te veel water op de weg lag. 

In Den Bosch staan volgens de gemeente veel straten blank en ook in Oisterwijk wordt wateroverlast gemeld. “De regen zal in de grond trekken en verdwijnt ook via de put. Heb geduld, dit is overmacht van Moeder Natuur”, schrijft de gemeente op X (voorheen Twitter).

In Vught zijn volgens een wijkagent twee bomen omgewaaid. En Tussen Den Bosch en Tilburg is vermoedelijk door blikseminslag een boom op het spoor gevallen, laat ProRail weten. Beide sporen zijn daardoor versperd.

Zuid-Duitsland

In Zuid-Duitsland werden 1200 mensen geëvacueerd van campings en vielen meerdere gewonden door noodweer, onder meer door omgewaaide bomen en rondvliegend puin.

Wat de verschillende weerwaarschuwingen van het KNMI betekenen, zie je in deze video:

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button