Zakendoen

Zes miljoen inwoners mogen Chinese stad niet uit na protest bij iPhone-fabriek

De lockdown wordt gemeld door persbureau AFP. In totaal wonen er meer dan 12 miljoen mensen in de stad Zhengzhou, de maatregel geldt voor zes miljoen mensen. Pas na een negatieve coronatest mogen mensen de stad uit. Hun huizen kunnen zij alleen verlaten als dat ‘absoluut noodzakelijk’ is.

Gisteren werd er bij de belangrijkste iPhone-fabriek in de stad door honderden werknemers gedemonstreerd. Dat protest werd hard neergeslagen door de beveiliging. Hoe dat eraan toeging, zie je in deze video:

Het is niet voor het eerst dat de fabriek in de stad op deze manier in het nieuws komt. Vorige maand ontvluchtten werknemers van Foxconn, het bedrijf dat het gros van de Apple-producten in elkaar zet in China, de stad al.

Recordaantal besmettingen

De fabriek ging op slot nadat coronabesmettingen op de werkvloer waren geconstateerd. Vanwege een gebrek aan voedsel in de fabriek namen arbeiders vervolgens de benen. De autoriteiten van Zhengzhou noemden de corona-uitbraak gisteren nog ‘ernstig en gecompliceerd’.

Vandaag werd in China een recordaantal coronabesmettingen gemeld: 31.454. Dat is hoger dan de vorige piek, die in april werd bereikt toen Shanghai in lockdown ging.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button